Podijeli članak

Tagovi

Video tehnologija, poznatija kao VAR, koristit će se na utakmicama baraža za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, kao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog komiteta UEFA-e.
Bosna i Hercegovina će u baražu prvo ugostiti Sjevernu Irsku, a potom, ukoliko pobijedi, dočekati Slovačku ili Republiku Irsku.

Gledatelji u BiH će tako prvi put uživo na djelu vidjeti korištenje kritikovane tehnologije 26. ožujka, kada je zakazan polufinalni duel sa Sjevernom Irskom.

Za sada još uvijek nije poznato ko će s klupe predvoditi Zmajeve u ključnim utakmicama, a vijest o uvođenju VAR tehnologije svakako će dobro doći zbog bojazni od eventualnih sudijskih grešaka.

Inače, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je protivnik VAR tehnologije. Točnije, bukvalnom primjenom koja zbog banalnih stvari poništava pogotke,prenosi Klix

"VAR sistem ne valja. Ako imate veliki nos mogu da vam ponište pogodak zbog ofsajda. Moj prijedlog će biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog ofsajda od 10 centimetara", kazao je Čeferin.