Podijeli članak

Direktor Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg preuzet će od 1. siječnja 2017. godine funkciju predsjednika, a bivši direktor UniCredit banke d.d. Mostar Berislav Kutle mjesto izvršnog tajnika Udruženja banaka BiH, priopćeno je danas na press-konferenciji Udruženja banaka BiH u Sarajevu.

Dobnigg na mjestu predsjednika Udruženja banaka BiH nasljeđuje Milana Radovića, koji je ovu dužnost obavljao u prethodnom mandatu.

Kutle, koji je je otišao iz UniCredit banke sredinom 2013. godine, zamijenit će na mjestu izvršnog tajnika Udruženja banaka Miju Mišića, koji nakon dugogodišnjeg rada u bankarstvu odlazi u mirovinu.

Predsjednik Skupštine Udruženja banaka Milan Radović zahvalio je Mišiću na izuzetnom doprinosu u radu Udruženju banaka i zastupanju interesa bankarske zajednice.

Istovremeno, Udruženje banaka imat će novi Upravni odbor kojeg će od početka nove godine činiti: Karlheinz Dobnigg (Raiffeisen banka), Dalibor Ćubela (UniCredit bank Mostar), Sanel Kusturica (Sparkasse bank), Radovan Bajić (NLB banka Banja Luka), Boško Mekinjić (Komercijalna banka Banja Luka) i Milan Radović (Nova banka).