Podijeli članak

Uoči dolaska talijanske novinarke, blogerice i publicistkinje Costanze Miriano u Hrvatsku, gdje će promovirati svoje dvije knjige za samopomoć kontroverznih naslova 'Udaj se i budi podložna' i 'Oženi ju i umri za nju' društvene mreže buknule su od reakcija. 

- U knjizi se iz ženskog gledišta iznosi osobni primjer kako živjeti brak manje sebično, s više darežljivosti i maštovitosti. Kako govori sam naslov knjige autorica poziva žene da se udaju i budu podložne svojim muževima. Costanza Miriano u knjizi piše da današnji feminizam nema odgovore na pitanja koja muče moderne žene - piše u opisu knjige 'Udaj se i budi podložna', prenosi Slobodna Dalmacija.

Za hrvatsko izdanje zaslužan je Glas Koncila, a prva izdanja u Italiji te potom Španjolskoj izazvala su brojne negativne komentare zbog apsurdnog i zastarjelog koncepta muško-ženskog odnosa koje promiču.

I sami organizatori na službenim Facebook stranicama koje su kreirane uoči predstavljanja u Zagrebu i Splitu, navodi se da su knjige 'zbog svojeg sadržaja izazvale svjetsku medijsku pozornost'. 

Doduše, nisu napomenuli je li to zbog toga što koncept da je u 21. stoljeću potrebno biti pokoran mužu kako bi se osigurao sretan brak očekivano nije mnogima najbolje sjeo.