Podijeli članak

Zamjenska učiteljica iz New Jerseyja dobila je otkaz nakon što je cijelom razredu rekla da Djed Božićnjak ne postoji, jer je tako izazvala lančanu reakciju plača kod prisutne djece.

Prema izjavama djece koja su prisustvovala satu, učiteljica nije pričala samo o Djed Božićnjaku nego je negirala postojanje Zubić Vile i Uskršnjeg zeke. 

Myra Sansone-Aboyoun je majka jedne od djevojčica iz razreda te ona tvrdi da je morala tješiti svoju kćer satima poslije nastave.

"Cijela ta situacija me jako povrijedila. Moja kći vjeruje u Djeda Mraza i voli Božić i sve što blagdansko vrijeme donosi", rekla je Myra.

Druge majke su odabrale Facebook kao platformu na kojoj će iznijeti svoje mišljenje.

"Rekla im je da Djed Božićnjak ne postoji i da roditelji sami kupe poklone i stavljaju ih ispod božićnog drvca. Čak ih je uvjerila da sobovi ne lete i da vilenjaci ne postoje. Ali nije stala samo na tome, objasnila im je i da roditelji sami mijenjaju zube za novac ispod njihovih jastuka. Odrasla osoba je probala uništiti njihov dječji duh i njihova dječja vjerovanja", napisala je jedna od majki u svom statusu.

Ravnatelj osnovne škole se kasnije ispričao roditeljima u pismu. 

"I sam sam otac troje djece, znam kako je ovo osjetljiva tema. Nadam se da će vaša djeca ubrzo zaboraviti ovaj incident i nastaviti uživati u blagdanima", napisao je.