Podijeli članak

Učenik Srednje medicinske škole Tuzla Kenan Suljić izabran je za najboljeg srednjoškolca u Bosni i Hercegovini.

Najboljeg srednjoškolca izabralo je rukovodstvo Mreže vijeća učenika u BiH kojeg čine predsjednici županijskih i regijskih mreža vijeća učenika. Kada je u pitanju izbor najboljeg srednjoškolca, u tom procesu priliku su imali sudjelovati svi srednjoškolci iz BiH glasanjem preko mresVUBiH Facebook stranice.

"Čast mi je i zadovoljstvo ponijeti ovu titulu. S tim u vezi, želio bih se zahvaliti svim svojim profesorima, prijateljima, poznanicima kao i obitelji koja je bila sa mnom u ovome. Sretan sam jer u svome životu imam ljude koji vrijede i koji mi svakodnevno pružaju razlog za rad i trud koji donosi rezultate", rekao je Suljić.
 

Mreže vijeća učenika i njihovih 15 županijskih i područnih savjeta osnovu svih prijava izabralo prvo 70 učenika koji su ušli u konkurenciju, da bi izbor bio sužen na 20 učenika. Pet učenika s kojima su obavljeni intervjui odabrano je putem "like glasanja" na Facebook stranici Mreže.

Pobjednik, Kenan Suljić trenutno pohađa 3. razred. Odličan je učenik i uključen u različite izvannastavne školske aktivnosti. Prvak je sa svojom školom u odbojci, aktivni član Omladinskog resursnog centra u Tuzli, kao i glavnog uređivačkog tima CAT (Citizens Against Terrorism) projekta usmjerenom protiv terorizma, nasilja i mržnje pod pokroviteljstvom i podrškom IOM organizacije. Pobjednik je Start Me Up: High School natjecanja na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, te brojnih školskih i izvanškolskih aktivnosti, prenosi Klix.

Mreže vijeća učenika izabrala je Jasminu Nikšić iz Elektrotehničke škole u Mostaru za najbolju profesoricu u BiH, dok je najbolja škola Tehnička škola "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine.