Podijeli članak

Ubojstvo u Konjicu koje je počinio bivši pripadnik odreda El Mužahid Edin Gačić, a za kojim policija od ponedjeljka ujutro traga, nije važna vijest, barem kad je riječ o javnim TV servisima u BiH, piše Jabuka.tv.

Naime, dok je policija u ponedjeljak u večernjim satima s dugim cijevima po konjičkim selima tragala za naoružanim i opasnim trostrukim ubojicom, među udarnim vijestima u dnevnicima javnih televizija bile su poplave, potom moguće koalicije tzv. BH bloka u BiH, a onda i problemi u Venezueli.

Ne negirajući važnost tih tema, od kojih veću težinu imaju poplave zbog dimenzije problema koji predstavljaju u Bosni i Hercegovini, gotovo je nevjerojatno da BHT, FTV, pa čak i RTRS, ni sekunde u svojim dnevnim informativnim emisijama nisu posvetili ubojstvu u Konjicu.

BHRT je imala i javljanje uživo iz Konjica, ali niti jednom nije spomenula da upravo u tome trenutku policija naoružana do zuba traga za opasnim višestrukim ubojicom.

Nevažna i pronađena veća količina eksploziva

Javni servisi ni informaciju iz policije da je u kući ovog ubojice pronađena veća količine eksploziva nisu smatrali vrijednom spomena.

Ni nevjerojatan zločinački put i priča o ubojstvima, zatvorima i puštanjima na slobodu ubojice koji je hladnokrvno ubio suborca i vlastitu majku nije bila zanimljiva servisima koji su, prema profesiji, dužni izvještavati javnost o svim relevantnim događajima.

Nije naodmet spomenuti i da su, dok se ubojica ne pronađe i ne zatvori, svi stanovnici BiH potencijalne žrtve.

Vjerojatno urednici informativnih programa u ovim TV kućama smatraju kako će time izbrisati tri ubojstva, bijeg, eksploziv, a i djelovanje cijele jedinice El Mudžahid. 

Samo se onda ne trebaju čuditi zašto TV pretplatu ne plaća velik broj građana.