Podijeli članak

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović sa zamjenikom Predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Šerifom Špagom, zastupnicom u Skupštini HNŽ-a Merjem Šutom, te predstavnicima lokalne vlasti posjetio je područne škole u mjestu Domanovići i Opličići, koje su u završnoj fazi rekonstrukcije.

Osim podizanja kvalitete nastavnog procesa, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a ovakvim i sličnim projektima kako učenicima, tako i nastavnim djelatnicima i administrativnim radnicima nastoji osigurati optimalne i suvremene uvjete za održavanje kvalitetnog nastavnog procesa. Proces rekonstrukcije područnih škola zahtjevan je projekt koji resorno Ministarstvo u dogovoru s partnerima uspješno završava, a koji će učenicima zasigurno omogućiti bolji standard školovanja.

 „Obnova škola u Domanovićima i Opličićima označena je kao jedna od prioritetnih škola u HNŽ-u za rekonstrukciju, te je kroz ovaj projekt ostvaren značajan pomak. Za obnovu područne škole u Domanovićima do sada je izdvojeno 530.000 KM, a za područnu školu u Opličićima 70.000 KM. Partneri na ovom projektu bili su UNDP i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke“, kazao je ministar Hadžović.

Dosadašnja rekonstrukcija zgrade podrazumijevala je obnovu fasade i krova, utopljavanje, a sada su to radovi kao što su postavljanje LED rasvjete, unutrašnjih otvora, grijanje, hlađenje i sl. Kako je naglasio ministar Hadžović, cilj ovakvog projekta je učenicima osigurati što kvalitetnije uvjete za obrazovanje i stjecanje novih znanja. Sukladno dogovoru sa školskim odborima, partnerima na projektu i predstavnicima lokalne zajednice očekuje se da učenici što prije sjednu u školske klupe i nastave s nastavnim procesom.

Ministar Hadžović je također istaknuo da su uspješni rezultati učenika najbolji motiv za osiguravanje što kvalitetnijeg sustava obrazovanja te da će resorno Ministarstvo kao i u proteklom periodu nastojati da svim učenicima na području HNŽ-a osigura sigurne i kvalitetne uvjete za obrazovanje, priopćeno je iz ovoga ministarstva.