Podijeli članak

U velikoj policijskoj akciji "Mreža I", koju u suradnji s županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije provodi Uprava policije MUP-a ZDŽ i mješoviti policijski timovi Sarajevske županije  i Srednjobosanske županije, a koja je poduzeta zbog lišenja slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koja se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja na području grada Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja od jutros su pretresene 24 lokacije.
 
U okviru današnje akcije "MREŽA I" i tijekom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišeno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba.
 
Tijekom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina opojnih sredstava, oružja, novca i drugih predmeta. Istražne radnje vezane za navedene aktivnosti su u tijeku i nakon saslušanja svih privedenih osoba i dokumentiranja svih aktivnosti nadležnom Županijskom tužiteljstvu bit će proslijeđeni izvještaji i osumnjičene osobe predate na daljnji zakonski postupak, priopćeno je Feni iz Odjela za informiranje MUP-a Zeničko-dobojske županije. 
 
Provedene policijske aktivnosti su nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva "MREŽA", koja je prošle godine provedena od Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u suradnji s Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije. 

Tada je na području ZDŽ izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba lišen je slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz više vrsta krivičnih djela, prevashodno u vezi s opojnim sredstvima.