Podijeli članak

Mostar Summer Youth Program (MSYP)koji je okupio mlade iz čitave BiH u Mostaru kroz protekla tri tjedna u subotu 13.srpnja pripremit će svečanost zatvaranja uz dodjelu certifikata.

Svečanost će se održati u razdoblju od 10 do 12 sati u prostorijama Koledža Ujedinjenog Svijata - 3. kat gimnazije Mostar.

Mostar Summer Youth Program (MSYP) je besplatan, alternativni edukacijski program za srednjoškolce iz Mostara i okolnih područja. U protekla 3 tjedna, naši učenici su redovito pohađali nastavu, i sudjelovali u raznovrsnim aktivnostima, radionicama i izletima. 

Svake godine na završnoj ceremoniji proslavljamo uspjeh naših sudionika i volontera koji svojim trudom čine ovaj projekt iznimno uspješnim. Sudionici/e će prezentirati svoje finalne projekte uključujući i kratku kazališnu predstavu i predstavljanje političkih ustava, nakon čega će im biti dodijeljeni certifikati. 

Pored toga, sa zadovoljstvom objavljujemo da će ovogodišnja svečanost zatvaranja poslužiti kao lansiranje UčiMo, nove nevladine obrazovne organizacije iz Mostara koja će krajem tekuće godine biti registrirana kao Fondacija. Razvojem u ovom pravcu prepoznajemo sve veći značaj MSYP-a, te osnažujemo cjelogodišnju ponudu naših aktivnosti, koje uključuju filmski klub, čitateljski klub, te IT tečajeve. UčiMo pruža mladima vještine i akademsko znanje koje će ih osnažiti u njihovim obrazovnim, društvenim i profesionalnim ambicijama, te ih poticati na aktivno građanstvo u globalnoj zajednici. Radimo s edukatorima iz cijele BiH kao i svijeta, čime potičemo kroskulturnu razmjenu ideja i znanja. 

"Ovom prilikom pozivamo Vas da prisustvujete ceremoniji zatvaranja MSYP-a  kako bismo proslavili uspjeh naših učenika koji su provodili svoj školski raspust u učenju, angažmanu i razmišljanju o temama koje se tiču mladih, te prezentirali ovaj važan sljedeći korak u rastu našeg rada u Mostaru", poručuju organizatori.