Podijeli članak

Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kći Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer u 7.55 sati dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo - Lepenica.

Teške ozljede zadobio je njihov maloljetni sin B. B., koji je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Očevid su obavili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, jer se nesreća dogodila na području općine Kiseljak.

Diplome u vozilu

"Prevrnuo se automobil Ford i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dvije punoljetne i jedno dijete. Također, drugo dijete, koje je bilo u automobilu, zadobilo je ozljede i prebačeno je u KCUS. Očevidom je rukovodila dežurna tužiteljica SBK", kazala je Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ.

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeni dječak, iako ima višestruke ozljede, izvan je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerojatnije spasilo život.

Ford u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Liječnici Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo konstatirati smrt Brkića, njegove supruge i kćeri.

Pojedini mediji objavili su dan ranije informaciju da je Brkić imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz, u vozili su pronađene neke diplome.

Pretres stana

Ono što slučaju daje jednu sasvim drugu konotaciju jeste informacija koja je neslužbeno rečena Dnevnom avazu. Policija Srednjobosanske županije, naime, radi utvrđivanja uzroka stravične nesreće usko je surađivala s policijom u Vogošći. Razlog tome, kako je kazao izvor iz istrage, jeste što je u stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno njegovo oproštajno pismo.

Istražiteljima je dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju. Kasnijim ispitivanjem susjeda i poznanika stradale obitelji, otkrivena je još jedna indikativna činjenica - u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenirala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Dodatno, stan je bio otključan, a ključ u bravi.

Uključen plin

Ovu informaciju potvrdili su jučer i njegovi susjedi kazavši, također, da su pripadnici Ministarstva unutarnjig poslova Sarajevske županije obavili očevid u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, kazao je kako je Brkića vidio jučer ujutro prije nesreće.

"Bio je član kućnog savjeta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga jutros (jučer, op. a.) kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od susjeda da mu isključi plin i zaključa stan", kazao je Hadžiavdija.

Stan broj 26, koji je na trećem katu zgrade, nakon policijskog očevida je zapečaćen. Kako se saznaej od izvora iz istrage, istražitelji u Sarajevu intenzivno će nastaviti istragu usporedno s kolegama iz Srednjobosanske županije. 

Kolege u šoku

Zbog tragedije koja se dogodila na autoputu A-1, gdje su smrtno stradali profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić, njegova supruga i maloljetna kćer, iz uprave ove srednjoškolske institucije stigla je obavijest o odgađanju proslave maturske večeri. U šoku zbog pogibije kolege, u školi nisu željeli davati nikakve izjave.

Dan žalosti u Vogošći

Općinski načelnik donio je odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima obitelji Brkić. Iz kabineta načelnika jučer je priopćeno da je Vogošća ostala šokirana ovom tragedijom.

"Almir Brkić radio je kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi „Zahid Baručija“, koju je pohađao njegov sin, a kćer je trebala pohađati od rujna. Bio je aktivan i u svom susjedstvu, pa je u džematu Blagovac organizirao instruktivnu nastavu iz matematike", navedeno je iz kabineta načelnika.

Lamijinoj rodici pozlilo

Lamija Selimović, koja je nastradala u jučerašnjoj nesreći, podrijetlom je iz Fojnice. Točnije, iz mjesta Pločari Polje na samom ulazu u Fojnicu iz pravca Kiseljaka. Obitelj i rodbinu Dnevni avaza nije uspio kontaktirati. Susjedi, također, nisu bili raspoložene za razgovor, ali kažu da je i njih cijela situacija pogodila.

"Tuga, nema se što pričati, rekoše i da joj je rodici pozlilo kad je čula za ovu vijest. Lamija je bila fina djevojka, kao i cijela obitelj. Udala se i živjeli su u Vogošći. Jedan brat, Ahmed, golman je negdje vani, drugi, Nezir, radi u „Reumalu“. Mislim da je ona završila medresu. Ma što sada pričati kad ih nema", rekao je jedan od susjeda, koji nije htio pred objektiv reportera.