Podijeli članak

Izložba dizajnera interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara otvorena je u ponedjeljak u galeriji Vrba u Širokom Brijegu.

Riječ je o izložbi učenika Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara koja je pokrenula u školskoj 2015./2016. godini smjer “Dizajn interijera”, te je u kratkom razdoblju uspjela zainteresirati veliki broj mladih ljudi za ovo zanimanje.


Profesor Boris Orenčuk ističe kako sami smjer traje četiri godine, a učenici se osposobljavaju za samostalno projektiranje i izradu projektne dokumentacije za uređenje interijera, kako prostoručno tako i u računalnim programima (AutoCad, ArchiCad, SketchUp…), uključujući i dizajniranje dekorativno – funkcionalnih predmeta kao i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg prostora.


Ovo nam je prvi put da izlažemo i drago nam je da je to upravo u galeriji “Vrba”. Dali smo priliku svim učenicima da izlažu. Može se vidjeti jedan presjek radova, istaknuo je Orenčuk u razgovoru za portal Jabuka.tv pozivajući sve zainteresirane učenike završnih razreda osnovnih škola da posjete njihovu školu i preispitaju se je li “Dizajn interijera” upravo za njih.


Ivona Škočilić, voditeljica galerije “Vrba” izrazila je zadovoljstvo što je Široki Brijeg domaćin ovakve izložbe, javlja Jabuka.tv.

Širokobriježani do sada nisu imali priliku upoznati nijednu školu iz Mostara. Njihovi nastavnici su moje kolege pa smo zajedno došli na ideju da bi bilo dobro napraviti jednu ovakvu izložbu, dodala je Skočilić.

Izložba ostaje otvorena do 17. svibnja.