Podijeli članak

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u suradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH,  IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizira VII po redu Međunarodnu znanstveno stručnu konferenciju ''Sfera 2019:Tehnologija betona'' koja će se održati 26. i 27.03.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

Konferencija će okupiti sudionike s područja regije, a sudjelovanje je besplatno. Prijaviti se možete online putem linka: 2019.sfera.ba/online-registracija/

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Sponzori konferencije su kompanije:

Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron.
Partneri i izlagači su: TKK d.o.o., Fabika cementa Lukavac d.d., Put Inženjering d.o.o., Brend Xypex, MC Bauchemie d.o.o., Nexe grupacija, Tehna d.o.o., Transportbeton d.o.o., BT3, Beton Lučko d.o.o., Xella d.o.o., Hering d.d., Martini Gradnja d.o.o., Kelteks d.o.o., Guma-M, Inter d.o.o., Duly d.o.o., te kompanija Sanda group.

Konferenciju će svečano otvoriti visoki dužnosnici BiH u suradnji sa obrazovnim i gospodarskim sektorom.