Podijeli članak

Indijske vlasti izvukle su tijelo osnivača lanca kave Coffee Day V. G. Siddharthae Hegdea iz rijeke Netravati u blizini grada Mangaluru, u kojem je nestao u ponedjeljak. Siddhartha je biti na putovanju za Mangaluru, a tijekom puta u jednom trenutku je na jednom mostu zamolio vozača da ga pričeka dok se on prošeta.

Prema riječima njegovog vozača, kada se nakon nekog vremena Siddhartha nije pojavio, vozač se uspaničio i nazvao obitelj. 

Pod pritiskom zbog dugova

Televizijski kanali prikazali su snimke spasilaca u gumenim čamcima kako pretražuju rijeku u blizini mosta na kojem je zadnji put viđen. Kada je javnost saznala za njegov nestanak, to je odmah utjecalo na investicije pa su dionice Coffeea Dayja pale za 20 posto. 

Strani mediji špekuliraju da je Siddhartha bio pod pritiskom zbog velikih dugova, Tako postoji pismo koje je Siddhartha napisao, a u kojem optužuje neimenovanog partnera da je na njega radio pritisak da otkupi dionice, a isto tako optužio je i porezne vlasti za uznemiravanje i odluke koje su ugrozile likvidnost njegove kompanije.

Porezno maltretiranje

Indijski političar H. D. Kumaraswamy smatra da se taj nestanak možda može povezati s poreznim maltretiranjem kralja kave. 

"Dugo sam se borio, ali sada odustajem", navodno je napisao, dodajući da preuzima odgovornost za poslovanje kompanije.

Kompaniju je osnovao 1993. godine u Bengaluruu, a ona je ubrzo izrasla u najveći indijski lanac kave s preko 1.700 prodajnih mjesta u 245 gradova Indije, a prisutna je i na svjetskim tržištima.

Koliko je poznato, Siddhartha je posjedovao 33 posto kompanije, dok njegova supruga i obitelj imaju još 21 posto udjela u kompaniji, što znači da je kompanija zapravo u većinskom vlasništvu obitelji.