Podijeli članak

Oćinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako su priopćili, muškarac je u Rijeci četiri godine živio s truplom majke.

"Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna. 

Izazvao i požar

Tereti ga se da je na opisani način do rujna 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000,00 kuna.

Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. 

Budući da je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku", stoji u priopćenju.

Pobjegao u Njemačku?

Pokojna Milka Ungar, koja je živjela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njezino ime primao je novac od poštara, prenosi Index.hr. Nestao je odmah nakon požara, a tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosjedu pod dekama i gomilom otpada pronađeno mumificirano truplo.

Po nekim informacijama, optuženi Fabian Ungar je u Njemačkoj.