Podijeli članak

U rijeci Bosni nadomak Zenice pronađeno je tijelo, po svemu sudeći, 31-godišnje Mostarke Antonele Kvesić. Kako doznaje Zenicablog, danas prijepodne (petak) u koritu rijeke Bosne pronađeno je tijelo djevojke za koje se još čeka službena identifikacija.

Djevojka iz Mostara nestala je u srijedu, nakon što je napustila vikendicu na području Lašve, desetak kilometara južno od Zenice. Ona je navodno u vikendici bila s društvom iz Zenice, a njen nestanak je prijavio prijatelj, koji je policiji rekao da je izašla nakon konzumiranja određenih količina alkohola, te da joj se od tad gubi svaki trag.

Nakon prijave policiji, te dolaska obitelji nestale, pokrenuta je potraga na području rijeke Lašve, koja se nalazi nedaleko od vikendice u kojoj je djevojka boravila, te dijela korita rijeke Bosne.  S obzirom na to da policija nije imala nikakve tragove niti informacije radi li se o utapanju ili je djevojka nestala na kopnenom području, potraga se istovremeno odvijala u koritima obje rijeke, ali i širem području Zenice i susjednih Busovače i Kaknja.

”U koritu rijeke Bosne je pronađeno mrtvo tijelo. Ekipe su trenutno na terenu, rade na izvlačenju tijela iz rijeke, nakon čega će se pristupiti obdukciji i identifikaciji tijela”, rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ-a.

Kako doznaje portal Zenicablog, tijelo djevojke je pronađeno oko 200 metara od ušća Lašve u rijeku Bosnu, nekoliko kilometara od vikendice, pa se pretpostavlja da ga je voda donijela do tog mjesta. Preliminarni očevid govori da se radi o utapanju, ali je službeno naložena obdukcija tijela i identifikacija, po naredbi tužitelja.