Podijeli članak

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 12.10. u 20 sati na Velikoj sceni na repertoaru je predstava “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način ova predstava govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. To je i predstava o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti. Tri prijatelja. Tri kladioničara. Tri sudbine. Tri suprotstavljena uloga. Jedna utakmica. Od jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Trojica prijatelja iz djetnjstva - Bule kojeg igra Emir Sejfić, Paun (Ivan Skoko) i Piksi (Emir Spahić) kladili su se različito. Jedan sigurno dobiva. Ili ipak ne...? Priča o svima nama koji se nadamo tom jednom dobitku kojim ćemo riješiti sve naše probleme, po mogućnosti sa što manje uloženog truda. Dobitku koji će nam vratiti dostojanstvo. Čekajte jedan sretni dobitak, kao i trojica naših junaka. Otkrijte kakva je njihova sudbina.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM. 

Pogled.ba i Narodno pozorište Mostar nagrađuju vas s 2X2 ulaznice za predstavu, a sve što trebate jeste poslati mail na [email protected] s naznakom 'Ne igraj na Engleze' i ostaviti svoje podatke.

ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.