Podijeli članak

Tijekom svog bijega od policije višestruki ubojica Edin Gačić se najvjerojatnije skrivao u napuštenim objektima, ali je u obližnjoj šumi nadomak Košćana, mjesta gdje je ubijen, napravio i improvizirano sklonište od grana.

S obzirom na to da se Edin Gačić čitavih osam dana uspješno skrivao i da je bio konstantno nekoliko koraka ispred policije, on se pokazao kao izuzetno vješt kada je riječ o sposobnosti preživljavanja u ekstremnim uvjetima.

Osim što se tijekom svog bijega najvjerojatnije skrivao u napuštenim vikendicama i jednoj štali, Edin Gačić je također u šumi nadomak Hadžića napravio i privremeno sklonište od grana koje mu je, zbog samog krajolika, poslužilo i kao svojevrstan oblik kamuflaže tijekom noći.

Podsjećamo da su ovog serijskog ubojicu danas u poslijepodnevnim satima likvidirali pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS u Košćanu u blizini Hadžića nakon nekoliko bezuspješnih poziva da se ovaj četverostruki ubojica preda policiji.

Ozlijeđeni policajac prevezen na pružanje pomoći u Sarajevo

Tijekom današnje akcije lociranja četverostrukog ubojice Edina Gačića došlo je do lakšeg ranjavanja jednog policajca, koji je nedavno uspješno prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je pružena prva pomoć. Kako piše Klix.ba, radi se pripadniku Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS.

Iz MUP-a KS također je priopćeno da se Edin Gačić oglušio na pozive policije da se preda, pri čemu je došlo do razmjene vatre u kojoj je bjegunac smrtno stradao, dok je jedan specijalac prema dostupnim informacijama zadobio lakše tjelesne ozljede.