Podijeli članak

Ako ste tužni jer niste imali partnera ovih blagdana, nemojte očajavati. Postoje brojne prednosti samačkog života kojih vjerojatno niste svjesni. 

Ljudima je teško objasniti da vam nije potrebna još jedna osoba da biste bili sretni. Uostalom, možda vam više odgovara usamljenički život ili jednostavno još niste pronašli pravog. Nemojte dozvolite da se zbog pritiska okoline osjećate potišteno, život u statusu singl dame ima mnoge beneficije a mi ćemo vam podsjetiti na samo neke od njih. 

Život udvoje može biti prekrasan na mnogo načina, no postoje i uistinu mnoge prednosti za single djevojke. Navodimo vam nekoliko razloga zašto je super biti single, uživajte u njima dok još možete i objeručke prihvatite svoju neovisnost. 

1. Manje obaveza

Osim poslovnih obaveza, nemate odgovornosti prema nikome. Veze, brak i djeca donose hrpu obaveza koje sada nemate. Uživajte u toj bezbrižnosti dok još možete.

2. Mir

Tko ne voli mir i tišinu? Kada ste sami, možete se u potpunosti posvetiti onome što radite, bez prekida.  Više se možete fokusirati na stvari oko sebe, vaš um radi u mirnijem okruženju što vam omogućava da bolje razumijevate stvari. 

3. Imate vremena za sebe

Kada ste sami, vaše slobodno vrijeme pripada samo vama. Nikome se ne morate prilagođavati ili biti negdje u točno određeno vrijeme. Možete raditi što god želite, s kime god želite i u vrijeme kada vam to najviše odgovara. 

4. Sami kontrolirate svoju financijsku situaciju

Ovo je jedna od većih prednosti kad je riječ o samačkom životu. Ako ste singl, sami odlučujete kako ćete trošiti svoj novac bez da se ikome morate opravdavati. 

5. Planirate kako želite

Planove možete prilagođavati vlastitim željama i potrebama i ne trebate sklapati kompromise. Možete se ponašati spontano, bez da se prilagođavate tuđim potrebama. Dakle, sve je točno onako kako vi želite.

6. Ne morate se nikome opravdavati 

Ne morate objašnjavati zašto kasnite, možete izlaziti koliko vas je volja i dolaziti doma kasno u noć i nikome ne morate polagati račune gdje ste bili i što ste radili. Nije li to divno? Vrlo vjerojatno znate da to ne bi bilo tako da ste u vezi. Muškarci i njihove navike ponekad mogu biti zbilja iritantne. Kada ste single, nema opsesivnih poruka i provjeravanja gdje ste, s kim i što radite. Imate mir i jedina osoba o kojoj morate brinuti ste vi sami. 

7. Manje čišćenja 

Budimo realne, muškarci su prilično neuredna bića, svaka čast iznimkama. Život s njima nije jednostavan. Osim što im morate kuhati i prati, velik dio svog vremena morate trošite i na pospremanje i čišćenje za njima. Dok ste sami, toga jednostavno nema. 

8. Možete više vremena provoditi s obitelji i prijateljima

Velika prednost kada ste singl je to što više svog vremena možete provoditi s prijateljima i članovima obitelji. Više vam vremena preostaje za zabave i lude izlaske. U izlascima možete uživati  bez grižnje savjesti, bez ljutnje i ljubomore od strane druge osobe. 

9. Smijete flertovati s kim god želite 

Ovo je jedna od najslađih prednosti svih single djevojaka i žena. Curama u vezi očijukanje nije dozvoljeno, što je baš bez veze. Budući da ste single, više vremena imate za izlaske i druženje s prijateljima, a to  su odlične prilike za upoznavanje novih frajera. Svaki dan je nova prilika za upoznavanje zanimljivih ljudi, a netko od njih mogao bi biti i vaš potencijalni partner. 

10. Možete slijediti vlastite ciljeve i snove

Mnogo je lakše posvetiti se razvoju vlastite karijere, ostvarivanju ciljeva i snova kada ste sami. To vam omogućava da se fokusirate na stvari koje su vam važne i da se posvetite samo sebi. Mnogo je lakše raditi prekovremeno i više kada niste  u vezi, to vam daje veće šanse za ostvarivanje poslovnih uspjeha i promaknuća. 

11. Više vremena za zabavne aktivnosti

Još jedna od prednosti samačkog života je da imate mnogo više vremena za započinjanje novih stvari i zabavne aktivnosti kojima ste se oduvijek željeli baviti. Bilo da je riječ o odlascima u teretanu, tečaju stranog jezika, volontiranju ili čitanju knjiga, ako ste sami imate mnogo više vremena za takve aktivnosti. Iskoristite to vrijeme za učenje novih stvari i doživljavanje drugačijih iskustava. Imate potpunu kontrolu nad  svojim vremenom, cijenite svoju nezavisnost. 

12. Duhovni rast

Samački život je izvanredna prilika da upoznate samu sebe i da se okrenete duhovnosti. Ako još niste, pravo je vrijeme da otkrijte tko ste i čime se želite baviti.To će vam u budućnosti uvelike olakšati i odabir partnera. Možete se usredotočiti na sebe, a tko zna, možda o sebi otkrijete stvari koje niste ni znali. Saznajte što vas inspirira u životu, što vas usrećuje, a što vas čini tužnom? To može biti vrlo zabavno. 

13. Kontrola

Imati kontrolu nad vlastitim životom jedna je od najboljih stvari. Možete igrati po vlastitim pravilima, bez da vam se itko miješa sa strane i diktira vam što morate raditi. Budite se kada želite, idete van kada želite i dolazite kući kad vam odgovara. Isto tako, cijeli dan možete provesti u pidžami gledajući omiljene serije i filmove, a da vam nitko ne prigovara. Uživajte u tim trenucima blaženstva na kojima su vam žene u vezama itekako zavidne.

14. Privatnost

Postoje stvari koje želimo zadržati samo za sebe. Može biti riječ o osobnim stvarima, ali ne mora biti. Kad ste sami možete raditi što vas je volja, a da nikome ne djelujete poput čudakinje. 

Dakle, nemojte biti tužni ako ste u novu godinu ušli u statusu single djevojke i cijenite slobodu koju imate. Nema ništa loše u takvom načinu života, ako vama tako odgovara. Uživajte u životu i živite punim plućima, bez obzira na sve. Na kraju krajeva, to kako ćete provoditi svoj život tiče se samo vas i nikoga drugog. Nema potrebe da budete u vezi samo zato što su i vaši prijatelji. Kada dođe pravo vrijeme, upoznati ćete osobu koja je savršena za vas. 

izvor: zena.hr