Podijeli članak

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod nazivom "Sfera 2017: Tehnologije betona" bit će održana 23. i 24. ožujka u Tehnološkom parku "Intera" u Mostaru.

Konferenciju organizira kompanija Sfera d.o.o. iz Mostara, u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, Građevinsko arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu, te uz potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Vlade HNŽ-a i Grada Mostara.

Na konferenciji će se iznijeti regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, a bit će prezentirana i dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, preispitana znanstvena i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uvjeti za primjenu, te mogućnosti za poboljšanjem.

Cilj diskusije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje, pripćili su organizatori.