Podijeli članak

U USRC „Midhat Hujdur Hujka“ održano je finale i svečano zatvoren prvi „Super turnir“ u futsalu koji je uz potporu i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije organizirao FC Mostar SG Staklorad.

Na svečanom zatvaranju prisutnima se obratio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović, koji je istakao da Ministarstvo konstantno nastoji podržavati kvalitetne športske projekte kao što je „Super turnir“ koji mladima pruža mogućnost da pokažu svoje športske talente, ali i društvenoj zajednici Grada Mostara i županije, te ljubiteljima futsala da pogledaju kvalitetne mečeve.

Resorni ministar Hadžović je izrazio zadovoljstvo povodom protekla tri dana Super turnira kao i večerašnjeg finala, te poželio puno sreće finalistima. „Čast i zadovoljstvo mi je što smo večeras ovdje nakon deset odigranih turnira tijekom ljeta širom HNK. Na Super turniru odlučili smo da pozovemo finaliste odnosno najbolje od najboljih. Želim da čestitam svima koji su sudjelovali, a posebno finalistima. Ovaj turnir smo organizirali kako bi mladim igračima pružili šansu da pokažu svoje talente i potpišu profesionalni ugovor s FC SG Staklorad. Smatramo da imamo kvalitetne igrače kojima se treba pružiti prilika, a na ovom turniru su izabrana dva mlada igrača koji će da igraju Ligu prvaka, Enis Juklo i Anes Agović. Iskreno se nadam da ćemo i naredne godine organizirali Super turnir koji će okupiti mlade igrače, te ponuditi sportske sadržaje u našem kantonu i gradu Mostaru", kazao je ministar Hadžović.

Super turnir koji se prvi put održao u Mostaru, okupio je sedamnaest ekipa koje su osvajale turnire širom Hercegovačko-neretvanske županije. Titulu pobjednika uzela je ekipa „TR Salohović d.o.o“, drugo mjesto osvojila je ekipa „Boloban d.o.o.“, a treće mjesto „Klub Art“. Kako su naglasili organizatori cilj turnira bio je privući što više mladih igrača da pokažu talente, te se nadaju da će turnir prerasti u manifestaciju koja će se svake godine održavati u Gradu Mostaru.