Podijeli članak

Manifestacija "Tjedan Harryja Pottera" u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ Mostar, jučer je svečano zatvorena. Odaziv kojem smo svjedočili svi mi uključeni u projekt je nevjerojatan, broj ljudi koji je popratio ovu uistinu lijepu manifestaciju i broj djece i mladih koji je u njoj sudjelovao tvori sumu vrijednu divljenja i pažnje.

Iako su primarni ciljevi Tjedna Harry Pottera bili stvaranje novih prijateljstava, druženje i uživanje u zabavnom sadržaju prožetom pustolovinama nama omiljenog junaka, moramo istaknuti jednu bitnu činjenicu a to je težnja za promicanjem književnosti i čitanjem knjiga.

Od samog početka realizacije projekta naši najmlađi, njihove kolege iz razreda, kao i njihovi roditelji oduševljeni su  uručivanjem pisama iz Hogwartsa, lijepim uređenjem interijera u kojem su se odvijale radionice s našim sudionicima i animatorima te naposljetku maštovitim rasporedom koji je pomno kreiran da bi se zadovoljili svi naši posjetitelji.

Ovakve akcije sigurno trebaju biti primjer svima, sagledavši odaziv i jaku poruku koju ona šalje vezano za kulturno osvještenje te se stoga nadamo da će u budućnosti biti još više ovakvih projekata i još veći broj sudionika.
Dokazali smo da se čitanje uspješnije promovira ovakvim ili sličnim aktivnostima umjesto okruglim stolovima.

Na ovogodišnjem tjednu Harry Pottera pobjednici likovne radionice u osmišljavanju najbolje naslovnice i naslova knjige su Petar Mihić ( učenik VII.razreda u kategoriji od V.-IX.razreda) i učenice Hana Mihić i Klara Grbešić ( u kategoriji I.-V.razreda) koje su podijelile prvu nagradu. Pronalazeći osobna rješenja za realizaciju likovnog problema, pobjednici na kreativan i maštovit način izražavaju svoj mali svijet. S lakoćom primjenjuju elemente, te je izražena visoka estetska kvaliteta rada. Prisutna je izuzetna marljivost i interes u radu.

Čestitamo pobjednicima. Naposljetku, želimo se zahvaliti svim donatorima koji su pomogli da ovaj tjedan zaživi i dobije dodatnu snagu neophodnu za održavanje svih aktivnosti, no isto tako moramo napomenuti da je odaziv sponzora bio slab i to je nešto što bi se trebalo promijeniti u budućnosti, jer cilj projekta je plemenit i pogađa ponajviše one na kojima budućnost ostaje a to su naši mladi.

Nadamo se da je ovaj projekt samo početak i stvaranje tradicije koja će zaživjeti i trajati dugi niz godina.. I na kraju, veliko hvala: Knjižari nova Mostar, Nakladi - Alfi Mostar, Cream Cafe Sušac i prijateljima iz Života Plus Mostar, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar.