Podijeli članak

Otvaranje Prve međunarodne konferencije o obrazovanju (MICE 2017) u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će održano u petak, 12. svibnja u 12 sati u Hotelu Mostar.

Konferencija će okupiti eminentne stučnjake iz Bosne i Hercegovine, ali i regije i svijeta, s ciljem razmjene ideja, mišljenja i rezultata specifičnih istraživanja u oblasti obrazovanja.

Konferencija će obuhvatiti pet različitih sekcija, stručnih i umjetničkih oblasti koje se proaktivno bave suvremenim pristupima u obrazovanju: Inkluzija u obrazovanju, Organizacija i upravljanje u obrazovanju, Nove tehnologije i inovacije u obrazovanju, Suvremeni metodološko-metodički pristupi u obrazovanju, te Umjetnost i obrazovanje.

U svečanom dijelu otvaranja konferencije sudionicima i gostima će se obratiti prof. dr. Sead Pašić, rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, prof. dr. Elvira Ćemalović-Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i znanosti, prof. dr. Salih Fočo, redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i mr. Yunus Dilber, direktor Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ Mostar. Konferenciju će otvoriti prof. dr. Asim Peco, dekan Nastavničkog fakulteta.

Organizaciju konferencije, uz Nastavnički fakultet, podržale su partnerske institucije: Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Zatvaranje konferencije održat će se 13. svibnja u 16 sati.

Program Prve međunarodne konferencije o obrazovanju (MICE 2017) može se preuzeti na službenoj stranici konferencije: http://www.miceducation.com./bs/