Podijeli članak

U Mostaru je počeo sastanak predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o potencijalnoj suradnji nakon izbora. Ključna tema sastanka bit će suradnja u postizbornom razdoblju, potencijalna koalicija i formiranje vlasti na razini FBiH i države. 

Kako piše Večernji list BiH, Čović je ranije u pregovorima s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom potvrdio da će surađivati i pokušati napraviti koaliciju na razini BiH te da čekaju partnera iz reda Bošnjaka.  Ovo je prvi službeni susret Čovića i Izetbegovića nakon izbora. Njih dvojica će razgovarati nasamo 20 minuta nakon čega slijedi susret izaslanstva SDA i HDZ-a. 

Sastanku prisustvuje i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. U izaslanstvu SDA nalaze se i Adil Osmanović te Edin Mušić, dok sastanku u ime izaslanstva HDZ-a prisustvuje Ljubo Bešlić te Borjana Krišto. Zanimljivo je da se sastanak ovih političkih aktera održava u nestranačkim prostorijama u Vijećnici u Mostaru, a apsurdno je da Mostar nema gradsko vijeće. Također je zanimljivo da je Vijećnica smještena na ratnoj liniji razgraničenja, što je također simbolično i možda najavljuje neki novi zaokret u političkim odnosima ovih stranaka.