Podijeli članak

Sutra, u subotu, 19. svibnja u 20 sati, u sklopu Mostarskog proljeća – XX. dana Matice hrvatske, na Maloj sceni HNK Mostar bit će izvedena predstava HNK Zadar i kazališta PlayDrama – „Ubojstvo u Klubu Quasimodo“. 

Redateljica je Nenni Delmestre, a igraju: Elvis Bošnjak, Alen Liverić i Justina Vojaković Fingler. Ulaznice u prodaji na infopultu Mepas Malla i na Maloj sceni HNK Mostar, sat prije predstave.

O predstavi (Nenni Delmestre)

Joe 2: (Joeu 1) Pojasni mi… ovo stanje u kojem se nalazimo Joe, pojasni mi ovu dimenziju… ne razumijem, ne snalazim se… izaziva mi tjeskobu Joe…
Je li život san, kako kaže Calderon? A mi ista tvar od koje snovi sazdani su, kako kaže Shakespeare?
Ne znam, ne snalazim se…
Pod maskom trilera Elvis Bošnjak piše o nedokučivim fragmentima života… ili sna… ili smrti? Svoj tekst uranja u svijet u kojem više ne treba razmišljati o idejama, jer ideali su mrtvi…Vjera, domovina, čovječanstvo…, više nisu razlozi za umiranje. Ako nema razloga za umrijeti, ima li razloga za živjeti? Ovaj tekst ne bavi se odgovorima, on samo naslućuje, samo kroz maglu dodiruje… temu čežnje… one čežnje za nečim što nikad nije bilo, priopćeno je iz Matice hrvatske Mostar.