Podijeli članak

U Mostar je započelo 19.Državno pojedinačno prvenstvo u tavli , koje se 14. i 15. travnja održava u organizaciji Tavla Saveza BiH i Tavla kluba "Stari grad" Mostar, te okuplja oko 130 najboljih igrača iz čitave Bosne i Hercegovine.

„Turnir se održava tijekom dva dana i igra se po švicarskom sistemu u 11 kola, nakon čega će biti proglašen najbolji“, kazao je za Pogled.ba Damir Batlak iz organizacijskog odbora.
 

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić je kazao kako je održavanje Državnom prvenstva u Mostaru  veoma značajno, jer je tavla tradicionalna mostarska igra.
 
„Tavla je jedna od tradicionalnih igara koja je veoma poznata u Hercegovini i igra koju konzumira veliki broj naših građana i zaista se radujem da se ovako značajan turnir događa u Mostaru“, kazao je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović .

Turnir se održava u prostorijama megamarketa u Mostaru  14.i 15.travnja i sudjeluje oko 130 natjecatelja iz Mostar, Jablanice, Konjica, Sarajeva, te svih krajeva Bosne i Hercegovine,a svima je cilj kako kažu pobjeda i dobro druženje.

 
Autor: D.G./Pogled.ba