Podijeli članak

U Glazbenom centru Pavarotti u Mostaru sinoć je održana Noć sjećanja na Davida Bowiea, svjetski poznatog pjevača. Tako se mogao vidjeti presjek njegove karijere, od prvog albuma do posljednjeg. 

Na svom je posljednjem albumu "Black Star" predvidio svoju smrt. Nakon toga, prikazan je njegov najbolji koncert "Live at the BBC Radio Theatre", snimljen 2000.. Iz mostarskog Pavarottija izjavili su o Davidu Bowieu: ˝Sigurno je da je Bowie bezvremenski umjetnik. Bio je izuzetno uspješan i kao glazbenik, slikar, glumac i producent.

Samim tim svijet je prošle godine puno izgubio. To je razlog zašto je GC Pavarotti organizirao sjećanje na njega i njegov rad. Često je mijenjao glazbeni stil i osobni izraz, ali i scenski imidž, pa je s pravom nazivan kameleon. Mislim da je njegov muzički opus jako uticao na mnoge glazbeike, ali i na postojeće glazbene pravce i da je to zagovaranje slobode kroz umjetnost u stvari njegova najistaknutija uloga˝.

Ulaz je bio slobodan. Već dulje vrijeme, svijet obilježava godišnjicu njegove smrti, prisjećaju se koliko je značajan za glazbu i umjetnost. Ovom programu u Pavarottiju su nazočili brojni poštovatelji njegova djela. Sigurno je bio dobar potez i u Mostaru obilježiti godišnjicu smrti.

Anđela Jurišić