Podijeli članak

Whisky sajmovi su već neko vrijeme popularni u svijetu, a odnedavno sve više i u zemljama regije. Prvi Whisky sajam u Bosni i Hercegovini održat će se 26. i 27.2.2019. u Mepas Mallu, u Mostaru. 

Ovaj jedinstven projekt na našem prostoru donose nekolicina entuzijasta i whisky ljubitelja s ciljem širenja whisky kulture u BiH. Posjetitelji će tako u glavnom dijelu sajamskog programa moći saznati više o whiskyju, pravilnoj konzumaciji, te će imati priliku za degustaciju na štandovima izlagača. Osim vrhunske whisky ponude s preko 100 različitih whiskyja, na sajmu će biti postavljen i gin corner s više od 20 gin brendova. 

Za one koje žele znati više o ovom cijenjenom piću, u kojemu uživa cijeli svijet, organizirane su i zatvorene radionice koje će voditi eminentni predavači, a koji će sudionike radionica upoznati o razlikama među podrijetlima whiskyja, Bourbonima, Škotskim whiskeyjima, Single maltu i drugim zanimljivim whisky činjenicama.

Prvi dan sajma donosi dvije zatvorene radionice, Tennessee Whiskey i Uvod u škotski whisky, dok je drugi dan rezerviran za Bourbon radionicu, Single malt i Gin radionicu.
Jack Daniel's, Johnnie Walker, Jim Beam, The Macallan, Naked Grouse, The Dubliner, Glenfiddich, Glenmorangie, samo su neki od brendova koji čekaju posjetitelje na prvom Whisky sajmu u BiH.

Uz kupnju jednodnevne ulaznice od 15 KM, posjetitelji će dobiti dva kupona koja će moći iskoristiti na Whisky Fair glavnom šanku. Cijena svake od radionica je 30 KM, a broj mjesta je ograničen. Kupnjom ulaznice za neku od zatvorenih radionica, dobiva se i ulaznica za glavni program sajma. 

Ulaznice će se moći nabaviti na ulazu u prostor sajma, odnosno ispred dvorane Queen, u Mepas Mallu. Sajam je za posjetitelje otvoren od 16:00-21:00h.