Podijeli članak

Ovaj tjedan je u Maglaju otvorena nova lokacija SPARK school pod nazivom IT Hub Maglaj by SPARK, i to na poseban dan - na 611. rođendan općine Maglaj. Budući programeri iz Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešnja, Doboja, Gračanice i Teslića sada mogu sudjelovati na početnim i naprednim radionicama programiranja.

Mnogobrojnim posjetiteljima i budućim polaznicima radionica obratili su se načelnik općine Mirsad Mahmutagić, direktorica SPARKa Maja Miljević, direktorica JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Svjetlana Zamboni, direktorica Bit Alliance Tatjana Vučić, predstavnica NSofta Ana Sović, te pokretač IT Challenge i IT HUB Maglaj by SPARK Saša Stanić. Nakon toga su se svi zaputili prema učionici IT Hub Maglaj by SPARK, koju su otvorili Maja Miljević i Mirsad Mahmutagić. Najavljeno je otvaranje poslovnice NSofta u Maglaju, što pruža mogućnost za nova zapošljavanja.

SPARK school obučava buduće digitalne profesionalce kroz besplatne radionice programiranja, razvoja mobilnih aplikacija, operacijskih sustava, dizajna, analitike podatka i projekt menadžmenta. Osim u Mostaru i od sada u Maglaju, svoje učionice imamo i u Zenici, gdje radionice u potpunosti prate naš kurikulum. Dosad je radionice SPARK school prošlo više od 3000 polaznika, a mnogi su i zaposleni poslije uspješno položenih radionica.

Prijave na radionice početnog programiranja su zatvorene, a za sve buduće radionice pratite web stranicu te društvene mreže IT Hub Maglaj by SPARK, priopćeno je iz SPARKa.