Podijeli članak

Foto: Facebook

U Xi'anu, gradu u Kini javno su osramoćeni stanovnici koji odbijaju platiti dugove, te su tako prikazane njihove fotografije na bilbordima i u izvještajima državnih medija.

Imena i drugi osobni podaci dužnika također su postavljeni na velikim LED ekranima iznad nekih od najprometnijih ulica Xi'ana.

Iz gradskog suda naveli su da je to način da potaknu ljude koji su već bili obaviješteni o svojim financijskim obavezama da isplate taj novac, piše Daily Mail.

Vlasti su počele prikazivati slike dugova prije dva dana u 13 xi'anskih okruga. Glavni grad provincije Shaanxi ima više od osam milijuna stanovnika, a informacije se prikazuju iznad najprometnije ulice.

Objavljeni su podaci za više od 400 ljudi nakon što oni nisu ispunili svoje zakonske obaveze. Njihova lica bit će prikazivana pet dana, sve do 26. prosinca.

U xi'anskom sudu navode da će i u siječnju biti objavljeni podaci o dužnicima. Zhang Lunan, šef burze u Xi'anu, rekao je lokalnom novinaru da će sud izreći i druge mjere dužnicima, uključujući zatvor, financijske kazne i zabranu putovanja.