Podijeli članak

Pojačana je frekvencija vozila na cestama širom Bosne i Hercegovine, a velike gužve bilježe se na brojnim graničnim prijelazima i aktualnim izletištima.

Prema podacima BIHAMK-a, na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Doljani, pojačan je promet vozila u oba smjera. 

Gužve su na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Zupci, Deleuša, Prisika, Kamensko, Gorica, Osoje, Gabela Polje, Bijača i Neum 2.

Kako javljaju putnici, apsurdno je što u jeku turističke sezone tijekom vikenda na GP Bijača, na ulazu u BiH i pored velike gužve radi samo jedna rampa, iako ih na granici ima pet. Na istoj granici, na ulazu u Hrvatsku, manja je gužva, ali rade dvije rampe.

Najduža čekanja, i do sat vremena, čitatelji prijavljuju na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Bosanski Brod, piše Klix.

Na ulazu u BiH pojačan je promet na graničnim prijelazima Neum 1 i Bosanska Kostajnica.

Pored informcija o stanju na graničnim prijelazima, iz BIHAMK-a obavještavaju kako zbog sanacijskih radova na autocesti A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila prometuju dvosmjerno.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.