Podijeli članak

Tagovi

U Hrvatskoj su jučer potvrđena tri nova smrtna slučaja, među njima prvi u Zadru i Dubrovniku te peti u Osijeku, a ukupan broj zaraženih porastao je s 56 novopotvrđenih slučajeva na 1182. Time je, poručuje Nacionalni stožer, zadržana linearna epidemiološka linija rasta oboljenja od covida-19 od kojeg je u svijetu umrlo više od 66 tisuća ljudi.

U Zadru, Dubrovniku i Osijeku u posljednja 24 sata zabilježen je po jedan smrtni slučaj pa se ukupan broj umrlih u Hrvatskoj popeo na 15, a svi su bili kronični bolesnici starije životne dobi, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite, Index.hr. 

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 da broj od 56 novooboljelih pokazuje da se držimo stabilno, a porast broja umrlih je očekivan. "Broj novooboljelih je dobra informacija jer znači da se držimo stabilno, međutim još je prerano za bilo kakvo opuštanje", rekla je Markotić.

Na respiratoru 39 ljudi

Po podacima koje je iznio Beroš, na respiratoru je trenutno 39 bolesnika, oporavljenih je 125, a ukupno hospitaliziranih 374. Prema spolu, 52 posto su muškarci, a 48 posto žene.

Zaražena 4-mjesečna beba

Među zaraženima je 26 djece do 10 godina te njih 33 od 10 do 20 godina. Virus je potvrđen i kod 143 osobe starije od 70 godina, a najveći broj zaraženih je u dobnoj skupini od 50 do 60 godina, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Izvijestio je i da je u Nuštru zaraženo četveromjesečno dijete koje se zarazilo od majke. ''Njihovo stanje je dobro, nemaju simptoma i pomno se prati njihovo stanje'', naglasio je.

Capak je rekao i kako su dosadašnja iskustva s djecom i trudnicama pozitivna, trudnoće završavaju u redu, a djeca bez simptoma prebolijevaju bolest.

111 hrvatskih državljana sinoć se vratilo iz austrijske savezne pokrajine Tirol u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Hrvati su iz Tirola, austrijske pokrajine koja je u potpunoj karanteni, vraćeni u konvoju šest autobusa i četiri automobila.