Podijeli članak

Tagovi

Snažna eksplozija jučer je odjeknula u mjestu Dubrave, općina Grude. Iz tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije saznajemo da je tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao ručni bacač, takozvanu zolju.
 
Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije zadobio je teške povrede, točnije ostao bez šake.
 
„Sinoć je hitno operiran u SKB-u Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i ozlijede na nozi“, kazao je dežurni tužitelj, dodavši da je u pitanju nesretan slučaj.
 
Sve se dogodilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužitelj, nije znao ni o čemu je riječ.
 
Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, no na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom trenutku u kući i ispred nje.
 
Naime parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće. Očevid, kojim je rukovodio postupajući tužitelj, trajao je četiri sata, piše Faktor.
 
„Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu“, rekao je tužitelj, prenose Grude Online.