Podijeli članak

Druga osoba zaražena koronavirusom preminula je u Francuskoj, nakon  putovanja u talijansku regiju Lombardiju  i  pozitivnog testiranja na virus, priopćile su u srijedu francuske zdravstvene službe.

Direktor Francuskog zavoda za javno zdravstvo, Jerome Salomon, izjavio je da je posljednji smrtni ishod jedan od tri nova slučaja zaraze virusom u Francuskoj u ovog tjedna, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao na 17.

Šezdesetogodišnji francuski građanin hospitaliziran je u Parizu i bio je u teškom  stanju i pozitivno je testiran na virus u utorak navečer. On je, nažalost, preminuo - kazao je Salomon.

Francuska je u stanju povišene pripravnosti nakon što je susjedna Italija postala novi front u borbi na suzbijanju epidemije koronavirusa, koju je čelnik Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti nazvao brzo eskalirajućom epidemijom na više lokacija.

Slučajevi koronavirusa kod ljudi koji su nedavno putovali u sjevernu Italiju sada su utvrđeni u Francuskoj, Španiji, Austriji, Švicarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Alžiru.

 Francuz koji je nedavno putovao u Lombardiju hospitaliziran je u Strasbourgu i nije u ozbiljnom stanju, priopćio je Salomon. Treći novi slučaj je 55-godišnjak koji je sada na aparatima za održavanje života u gradu Amiensu u sjevernoj Francuskoj, prenosi Reuters.