Podijeli članak

Hrvatska je od danas prvi put nakon gotovo 30 godina s SAD-om povezana direktnom zračnom linijom, javlja Index.hr.

Avion Boeing 767-300ER je 7. lipnja u 18:10 po lokalnom vremenu krenuo s međunarodnog aerodroma u Philadelphiji. Let je trajao nešto manje od devet sati. Prvi let iz Dubrovnika kreće danas u 11:40 i traje 10 sati i 25 minuta.

Avion je u zračnu luku u Dubrovniku sletio oko 8:30.

Letovi za Dubrovnik na rasporedu će biti utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Dubrovnika letovi će kretati srijedom, subotom i ponedjeljkom. Najavljen je i četvrti let u rujnu.

Iz dubrovačke zračne luke još su prošlog ljeta najavili te letove kazavši kako su pregovori s Amerikancima bili dugi. Direktnim letovima pohvalili su se i iz Hrvatske turističke zajednice.

"Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije. Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia - Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.