Podijeli članak

Crnogorska policija i carina pronašle su danas pola tone marihuane u kamionu koji je, kako je priopćeno, trebao Crnu Goru napustiti preko graničnog prijelaza Debeli Brijeg/Karasovići na granici s Hrvatskom.

Crnogorski policajci i carinici su, kako se navodi u priopćenju, skeniranjem teretnog vozila nikšićkih registarskih oznaka firme "Vojičić-komerc" na carinskom terminalu u Podgorici uočili da se pored redovno prijavljene robe namijenjene za izvoz za kupca iz Italije u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba.

85 paketa

"Nakon indikacija sa snimke skenera pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizirane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađeno je sakriveno 85 pakiranja različite veličine sa sadržajem biljne materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuani", priopćila je policija, navodeći da je kamion Crnu Goru trebao napustiti preko graničnog prijelaza Debeli Brijeg, prenosi Hina. 

Kaznene prijave podnesene su protiv dvojice crnogorskih državljana koje se tereti za neovlaštenu proizvodnju te držanje i stavljanje u promet opojnih droga.