Podijeli članak

Dodjelom diploma na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u četvrtak, 26. rujna, u 11:30 sati, bit će završena druga faza projekta "Dječje sveučilište u Bosni i Hercegovini".

Radi se o projektu organizacije WUS Austria, u sklopu kojega se okupljaju djeca iz cijele BiH u svrhu promoviranja visokog obrazovanja, suradnje osnovnih škola i sveučilišta širom BiH, kao i izgradnje zajedničke budućnosti kroz predstavljanje različitih tema koje su u potpunosti prilagođene djeci uzrasta 10 do 12 godina, priopćeno je iz austrijske organizacije.

U radu Dječjeg sveučilišta protekla tri dana u Mostaru sudjelovali su učenici devet osnovnih škola iz Sarajeva, Doboja, Krupe na Vrbasu, Banja Luke i Mostara.

Oni su imali priliku po prvi put susresti se sa sveučilištem i naučiti više o daljnjim obrazovnim mogućnostima, te dobiti prve informacije o svojoj budućoj profesiji.

Dječje sveučilište nastoji od najranijeg doba povećati zainteresiranost djece za znanost, istraživanje i tehnologiju kroz uzbudljiva, interaktivna iskustva iz stvarnog života. Na taj način djeca razvijaju stručni talent i znanja, kreativnost, svoju osobnost te produbljuju svoju znatiželju i sposobnost kritičkog razmišljanja, navodi se u priopćenju.