Podijeli članak

Prvi dezinfekcijski tunel na području Unsko-sanske županije trebao bi već sutra biti postavljen u središtu Cazina, a proizvodnju potpisuje lokalna tvrtka HH Inox.

-Izuzetan primjer, s obzirom da se radi o projektu zdravstvene zaštite građana koja nam je prioritet, međutim i vrijedan iskorak za domaće gospodarstvo u ovim izvanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Ova naša tvrtka je krenula s proizvodnjom dezinfekcijskih tunela s namjerom da zadrže radnike i proizvodnju, tako da je logično da Grad Cazin prvi podrži njihov proizvod i rad - riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Najnoviji proizvod u asortimanu tvrtke HH Inox plasiran je s ciljem pružanja podrške lokalnoj zajednici u izvanrednim okolnostima, te očuvanja 35 radnih mjesta.

-Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom, koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu unutra. Korisnik tunela stoji na podlozi, koja je također dio procesa dezinfekcije. Riječ je o čvrstom dijelu koji dezinficira obuću i 16 prskalica za denzifekciju odjeće, odnosno osobe. Fotosenzitivna aktivacija je uključena i sve skupa predstavlja koristan i učinkovit sustav - kazao je poslovođa tvrtkeOsman Gazibara.

Iz cazinske tvrtke potvrđeno je i kako već ima još zainteresiranih za narudžbu dezinfekcijskih tunela, osim Grada Cazina.