Podijeli članak

Iako se postojala informacija o tome da je uhićen jedan osumnjičenik za ubojstvo Lane Bijedić, ta informacija je i službeno demantirana. 

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić nam je rekao kako nema saznanja o tome. 

-Svi resursi su podređeni tome slučaju, ali nemamo nikakvu informaciju o tome da je još bilo tko priveden -rekao je Marić za Pogled.ba.

Sve istražne agencije su uključene u ovaj slučaju, uključujući u OSA-u, tako da se javnost da razlogom nada kako će slučaj uskoro riješen  i kako je odgovorni za stravični zločin biti privedeni pred lice pravde. 

Mjesto zločina se i dalje pretražuje, uključeni su i ronioci, te se traga za najmanjim detaljem koji bi mogao dovesti do počinitelja zlodjela. Stručni timovi iz cijele Bosne i Hercegovine su došli na područje Mostara i Čapljine kako bi pomogli u rješavanju zločina. 

Samo ubojstvo, osobito način na koji je izvršeno zgrozilo je domaću javnost i povuklo se pitanje sigurnosnog stanja na ovome području. Način kako vratiti građanima dozu sigurnosti je otkrivanje monstruma koji je počinio ovaj zločin. 

Čak je i ministar pravde BiH Josip Grubeša najavio promjenu Kaznenog zakona koji bi u budućnosti trebao drastično tretirati ovakva zlodjela.