Podijeli članak

Mama iz Oregona podnijela je tužbu protiv stomatološke ordinacije jer su joj navodno pokušali zabraniti da doji u ordinaciji 16-mjesečnog sina dok njeno starije dijete vadi zub.

Kalee Kellough došla je s dvoje djece u stomatološku ordinaciju Willamette Dental Group’s Bend. Dok je čekala zubara, počela je dojiti sina, izvještava The Oregonian.

Prema tužbi koju je predala prošloga tjedna, zubar, dr. Matthew Haehlen, ušao je u prostoriju i odmah je napustio. Ubrzo se pojavila voditeljica ureda i rekla da dr. Haehlen neće izvaditi njenoj petogodišnjoj kćeri zub dok je ona u ordinaciji.

Isprva je pomislila da joj nije dozvoljeno boraviti u ordinaciji tijekom zahvata, ali kasnije joj je voditeljica otkrila da Haehlen nije htio da doji.

Rekla mi je da se zubar ne osjeća ugodno dok se to događa u prostoriji”, izjavila je Kellough.

Rečeno joj je da može u čekaonicu, ali ona je odbila jer je kći htjela da bude uz nju. Na kraju su je ispratili iz ureda, prema navodima u tužbi.

Doista me zanima što više odvraća pozornost: dijete koje vrišti ili koje jede”, dodala je majka.

Tužbu je podnijela zbog diskriminacije spola i kršenja zakona države Oregon u kojoj je dozvoljeno dojiti dijete na svim javnim mjestima. Willamette Dental Group’s Bend nema komentara na cijeli slučaj, piše Index.hr