Podijeli članak

Na putu iz Mostara za Zagreb preminula je 9-godišnja Marija Radišić od komplikacija nastalih nakon što je oboljela od vodenih kozica.

Ona se, naime, liječila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, no kako joj je stanje bilo sve gore, tamošnji liječnici odlučili su je poslati na liječenje u Zagreb. U nedjelju oko 12 sati uputili su je iz Mostara za Zagreb Hitnom pomoći.

U vozilu iza Hitne putovali su roditelji djevojčice. No, na autocesti između Splita i Zadra djevojčici se stanje pogoršalo, pišu 24 sata. Ekipa Hitne pomoći odmah je sišla s autoceste i zaputila se u zadarsku bolnicu. No, unatoč trudu liječnika, devetogodišnjakinja je oko 19 sati preminula.

Djevojčica je navodno na autocesti između Splita i Zadra pala u arest, prestali su joj raditi srce i pluća.

Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

– Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula – kazao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Liječnicima ipak nije bilo jasno zbog čega Hitna pomoć nije odmah išla u Split te zbog čega su mostarski liječnici zahtijevali da djevojčicu odvezu u Zagreb.

– Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu – napisala je učiteljica u oproštaju od devetogodišnjakinje.