Podijeli članak

U odličnoj organizaciji AK Sarajevo 29,srpnja 2020.godine održano je Pojedinačno kadetsko atletsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.Na natjecanju je nastupilo 29 klubova iz cjele BiH uz veliki broj mladih atletičara.

Za HAK Zrinjski nastupila je Ana Dorotea Markić, najbolja članica kluba kao i višestruka državna prvakinja Bosne i Hercegovine u raznim uzrasnim kategorijama.

U jakoj konkurenciji troskokašica, naša atletičarka je  odličnim skokovima u svih šest serija bila potpuno nadmoćnija da bi u četvrtoj seriji skočila najveći rezultat (10,77m) i okitila se najsjajnijom medaljom i postala državna prvakinja.

Uz veliko oduševljenje prisutnih, atletičarka Zrinjskog primila je brojne čestitke brojnih uvaženih atletskih trenera,kao i konstatacije da se radi o jako talentiranoj atletičarki sa velikim potencijalom.

-Inače Ana Dorotea Markić se uspješno bavi atletikom od svoje 4 godine od kada se i rodila ljubav za ovim sportom.Uz uporan rad,trud i jakom voljom uspjela je doći do vrhunskih rezultata na nivou države, a nadamo se u budućnosti i šire.Veliki je uzor mladim atletičarima Zrinjskog od kojih očekujemo da će krenuti istim stopama kao i naša mlada atletičarka.

Predstojeće natjecanje očekuje Anu Doroteu u Zenici 9.kolovoza.2020god.gdje će nastupiti na seniorskom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine - navedeno je u informaciji za medije.