Podijeli članak

Tagovi

Je li ti poznata sljedeća situacija: već dugo si sita, ali usprkos tome ne možeš prestati jesti? Jedan sasvim jednostavan trik može ti pomoći to svladati. Naše tijelo sasvim točno zna kad je sito. Usprkos tome često ignoriramo njegove poruke – uglavnom kad prebrzo jedemo te ne damo našem tijelu vremena da nam javi kad je sito. Ili jedemo dalje iz dosade ili navike. Tako preopterećujemo naš organizam, štetimo probavi i debljamo se - jer unosimo više kalorija nego što nam je potrebno, piše miss7.

S ovim jednostavnim trikom ćeš manje jesti  

Znanstvenici su otkrili kako možemo premostiti tu lošu naviku s ovim jednostavnim trikom: jedi s rukom koju inače ne koristiš. Dakle, ako si dešnjakinja, uzimaj jelo lijevom rukom – i obrnuto. 

U okviru istraživanja su znanstvenici napravili mali eksperiment: dali su ispitanicima određenu količinu kokica te su im pustili film. Rezultat: ispitanici koji su jeli s rukom koju inače ne koriste pojeli su 30 posto manje kokica. 

Velika prednost kod jedenja s drugom rukom je u tome da polakše jedemo te dajemo mozgu dovoljno vremena da shvati da je sit.  

Ako promjena ruke ne pokaže rezultat, pokušaj s ovim trikovima: jedi sa manjeg tanjura, isključi televizor dok jedeš, čekaj 30 minuta prije nego uzmeš repete, odmah nakon jela operi zube.