Podijeli članak

Razgovor o povišici jedna je od osjetljivijih tema s kojima se susrećemo tijekom naše karijere. Stres koji se javlja pri samoj pomisli na ove pregovore glavni je razlog zašto mnogi i odustanu od svoje naumi bez da uopće pokušaju ostvariti svoj zadani financijski cilj. Kao i sve druge aktivnosti, i ova zahtjeva dobru pripremu, čvrste argumente i pravo vrijeme. A ovo su još neki od savjeta za uspješne pregovore o plaći, piše Modamo.info

#NAPRAVITE ISTRAŽIVANJE
Prije nego sa vašim naređenima predložite povišenje plaće, pripremite sve validne argumente – što ste svojim znanjem i vještinom učinili za kompaniju (kako vas one izdvajaju od ostalih), kako kompanija može beneficirati od vaših unikatnih osobina te kolika je plaća u sličnim kompanijama ili unutar vašeg sektora za posao koji vi obavljate. Time ćete znati sve vaše osnovne argumente za razgovor o povišici. Druga važna stvar jeste odlučivanje o vrijednostima i prioritetima koji su vama važni. U slučaju da ne dobijete povišicu, koja će vam naredna stavka pomoći da vaša uloga u kompaniji dobije dodatnu vrijednost? 

#BUDITE SVJESNI OKRUŽENJA U KOJEM RADITE
Pravilno odabrano vrijeme za vaš upit može biti ključno za odgovor. Ukoliko je vaša kompanija upravo izgubila važnog klijenta ili projekt, onda je bolje da sačekate neko vrijeme.

#POZITIVAN STAV
Ako nosite dobru energiju sa sobom, zračite samopouzdanjem i opušteni ste, ostavit ćete puno bolji dojam. Za dodatnu dozu samopouzdanja, uvježbajte vaše kretnje, govor tijela te pripremite argumentaciju koju biste istaknuli na sastanku. Dobra priprema je pola odlično obavljenog posla.