Podijeli članak

Treće dopunjeno izdanje turističkog vodiča kroz Sarajevo autora Adisa Tanović promovirano je danas u Gazi Husrev-begovom hanikahu, a u organizaciji Udruženja K.U.N.S. iz Sarajeva postavljena je prigodna izložba obrađenih fotografija na platnu.
 
Autor Adis Tanović kaže za Fenu da je i to izdanje dvojezično (bosansko-engleski), a dopunjeno je tekstovima o ponudi određenih muzeja, objektima kulturno-historijskog naslijeđa i nacionalnim spomenicima u Sarajevu.
 
- Tako ih želimo približiti gostima, omogućiti im da grad upoznaju što lakše i bolje. Trudim se praviti kombinaciju Sarajeva, kroz različita godišnja doba - naglasio je.
 
Za jesen je najavio prezentiranje trećeg dopunjenog izdanja turističkog vodiča kroz Sarajevo i postavku izložbe nazvane 'Simboli Sarajeva' u Austriji, Švicarskoj i Skandinaviji.
 
Tanović kaže da se šest do sedam godina bavi pisanjem turističkih vodiča, nastoji da svaki naredni bude kvalitetniji od prethodnog. Trudi se da izgledaju reprezentativno, kaže, da uživaju i u kvalitetnim fotografijama, svi koji dođu do tog vodiča. Najavio je da bi uskoro trebala biti  objavljena i mala monografija Sarajeva, također treće dopunjeno izdanje.  
 
Vodič kroz Sarajevo, uz pomoć kvalitetnih fotografija i sažetih tekstualnih opisa, prezentira glavni grad Bosne i Hercegovine, kao simbol multikulturalnosti.   
 
Izložba 'Simboli Sarajeva' bit će postavljena 17. i 18. kolovoza i od 30. kolovoza do 9. rujna, u Gazi Husrev-begovom hanikahu.