Podijeli članak

U centru Trebinja, neposredno uz hotel “Central park”, jutros je posječeno nekoliko lipa, koje su, prema svjedočenju pojedinih Trebinjaca, stare i do stotinu godina, piše trebinjelive.info

Sječa lipa počela je jutros oko 8.30 sati, na iznenađenje mnogobrojnih prolaznika, koji su osudili ovaj čin, tražeći od nadležnih gradskih organa da utvrde tko je učinio, kako su rekli, “klasični zločin protiv trebinjskog zelenila”.

“Mi smo grad zelenila, evo vidite što su uradili. Pa ovo je zločin velikih razmjera koji nitko od nadležnih nije ni pokušao zaustaviti”, kažu Trebinjci.

Nadležni gradski organi bez odgovora. Odgovornost prenose jedni na druge.

Neslužbeno trebinjelive.info doznaje da je problem nastao prije nekoliko dana, kada su izvođači radova na spomenutom hotelu potkopali korijene lipa, koja su se u međuvremenu nakrivile, nakon čega su donijeli odluku da ih posijeku, a oštetili su i dio javne rasvjete.

Međutim, za sječu stogodišnjih lipa nitko od nadležnih gradskih organa, prema saznanjima trebinjskog portala, nije izdao neophodnu dozvolu, zbog čega, kako se navodi Trebinjci s razlogom negoduju i izražavaju svoju ogorčenost ka ovom skandaloznom postupku.