Podijeli članak

Fra Igor Barišić koji je nestao prije pet dana na području Hrastovice kod Petrinje vratio se u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, potvrdio je njegov brat za 24sata.  

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik na pitanje kako je svećenik, rekao je kako ne zna i da se nada da je dobro, pišu Vijesti.hr.  Njegov nestanak prijavio je svećenik iz Iloka koji je Barišića trebao zamijeniti u župi sv. Bartola u Hrastovici. Župljani su bili zabrinuti budući da je iznenada nestao iz njihove župe. Otišao je u tamnoj majici kratkih rukava, donjem dijelu trenirke i tenisicama. Nije uzeo ništa od osobnih stvari, sve je ostalo u župnoj kući, čak i dva mobitela kojima se služio.

– Fra Igor nije obavijestio ni o čemu ni svoju obitelj, tako da ni majka ni brat ne znaju ništa o njemu. Svi smo u šoku i strepimo da mu se nešto nije dogodilo, a informacije nemaju ni njegovi fratri – govorili su nam sugovornici iz župe sv. Bartola, dodajući da su mu pronašli automobil ispred župnog ureda u Petrinji. Automobil je preparkiran na policijsko dvorište, kako ga ne bi netko ukrao ili orobio. 

Fra Igor Barišić rođen je 12. veljače 1981. u Slavonskom Brodu, kako svećenik Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Nakon svećeničkog zaređenja bio je na službi župnog vikara u zagrebačkom Sigetu, Požegi i Našicama, a prije tri godine preuzeo je župu sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, odakle je premješten u Ilok. Službu je trebao predati upravo ove nedjelje svome redovničkom bratu fra Draganu Grizelju.