Podijeli članak

Tog strašnog dana kada je terorist napao dvije džamije na Novom Zelandu, Maryam Gul izgubila je brata i roditelje i nikad ih više neće vidjeti.

Naime, njen brat i roditelji ubijeni su u spomenutom napadu, piše BBC.

Rekla je da je oprostila napadaču i da se nada da će se pokajati za svoje postupke.

Roditelji im došli u posjet

Podsjetimo, u petak, 15. ožujka, 28-godišnji Brendon Tarrant upao je u dvije džamije s puškama, dvije poluautomatske i dvije sačmarice, i ubio 50 ljudi.

''Na ovome svijetu ja više nemam obitelj. No znam da kada nemate nikoga, imate Alaha'', rekla je Maryam Gul, prenosi Index.hr. Njen brat Zeeshan doselio se na Novi Zeland iz Pakistana prije četiri godine. Ove godine su mu roditelji prvi put došli u posjet.

“Oni su sve što imam, cijela moja obitelj. Imam samo svoje roditelje i brata. Zato sam se pitala: 'Kako je to moguće? Kako sam ih mogla sve izgubiti u jednom danu, kako nitko od njih nije preživio?''' kazala je Maryam Gul.

Htjela bih da postane musliman

''Otac i majka trebali su se sljedeći mjesec vratiti u Pakistan. Nitko nije mogao pretpostaviti da se više nikada neće vratiti'', dodala je.

Maryam Gul ispričala je zašto je oprostila ubojici.

''Prvo sam htjela da ga se oštro kazni. No onda sam se sjetila proroka. On je oprostio onima koji su ubili njegove rođake. Htjela bih da napadač postane musliman, da se pokaje i uvidi što je učinio. I da shvati koliko je islam lijep'', rekla je.