Podijeli članak

Nakon što je u utorak u Beču upucao bivšu djevojku Violetu (48), 53-godišnji Bosanac podlegao je ozljedama u bolnici. Također, suprotno prvobitnim izvještajima medija i vlasti, žrtva je još živa. Žena je hospitalizirana s dvije ozljede glave i nalazi se u komi. Šanse za preživljavanje su male.

Željko B., 53-godišnji Bosanac, kasno sinoć je u bečkom Midlingu pucao u svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srbijanku Violetu J., a potom je sebi pucao u glavu.

I počinitelj i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je Bosanac podlegao ozljedama tijekom noći s utorka na srijedu. Njegova žrtva je još živa, ​​ali je u komi. Violetu J. su pogodila dva metka u glavu.

Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku u 21. 20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom pokušao samoubojstvo, prenosi Avaz.ba.

"Zločinu je prethodila svađa u restoranu, koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje", rekao je glasnogovornik policije Paul Eidenberger.

Vladala je pomalo kaotična situacija dok su na ulici ležala dva tijela. U prvi mah se mislilo da ubojica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tijekom noći.

Zločin je aktualizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubojstva žena u Austriji, a treći u Beču. 

Željko pucao i sebi u glavu