Podijeli članak

Potvrđena je optužnica protiv Tonija Cetinskog. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nešto više od dva mjeseca nakon što je pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Tonija Cetinskog ista je i potvrđena, donosi Glas Istre. Pjevaču se na teret stavlja prometna nesreća iz 2017. godine u kojoj je život izgubio 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Toni je prema optužnic,i kršeći propise o sigurnosti prometa, prouzročio nesreću sa smrtnom posljedicom iz nehaja. Prema odredbama Kaznenog zakona, u slučaju da mu se pravomoćnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora, piše Glas Istre.

Podsjetimo, nakon podizanja optužnice Cetinski je izjavio kako se ne osjeća krivim.  - Naravno da smatramo da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne pogreške spreman odgovarati- poručio je tada pjevač

Dodao je i kako još uvijek osjeća posljedice traume koju je doživio te da neizmjerno žali zbog boli kroz koju prolazi obitelj nesretno preminulog pješaka. - Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na obitelj pokojnika kao i na mene i moju obitelj unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti nije lako ali mora se - zaključio je Cetinski.