Podijeli članak

Nekadašnji stoper mostarskog Zrinjskog i već godinama standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić na pragu je novog i pomalo iznenađujućeg transfera. Šunjić je već dvije i pol godine prvotimac moskovskog Dinama a predstave koje pruža u ruskom prvenstvu očigledno nisu prošle nezapaženo na bogatom azijskom tržištu. 

Prema informacijama koje dolaze iz Rusije Šunjić je već navodno na liječničkim pregledima u Kini gdje je samo pitanje vremena kada će se pridružiti još uvijek neimenovanom kineskom prvoligašu. 

"Šunjić uz dopuštenje Dinama prolazi liječničke preglede. Kinezi su dali zanimljivu ponudu Dinamu (oko milijun eura), dok će se bh. nogometašu plaća udvostručiti. Transfer još nije dogovoren, ovisi o brojnim čimbenicima, a posebno o tome hoće li u Dinamu naći odgovarajuću zamjenu" - napisao je ruski novinar Konstantin Alekseev.

Ukoliko dođe do transfera rođenom Mostarcu će to biti prvi izvaneuropski transfer. Ranije je Šunjić igrao za Stuttgart, Palermo, Kuban Krasnodar, Zoryju Lugansk, Kortrijk i HŠK Zrinjski.